Teorier om hur ljus- och färger kan påverka oss människor ligger till grund för chromaterapi, dvs. ljusterapi. När vi utsätts för olika ljus och färger startar kemiska reaktioner och elektriska impulser stimulerar nervsystemet. Reaktionen leder till att hjärnan utsöndrar hormoner som har positiv påverkan på hela kroppen.

Framförallt påverkas de processer som bidrar till att vi kan koppla av. Kunskapen om detta gör att tex badkaren från Victory Spa erbjuder ljusterapi som tillval till massagebadkaren. Ett flertals färger är möjliga, t.ex. rött, grönt, blått och vitt.
Mer information finns på www.victoryspa.se
Grönt ökar självförtroendet, verkar lugnande och tröstande, mildrar inre spänningar och stärker nervsystemet. Den gröna färgen påverkar hjärtfunktionen, underlättar matsmältningen och stärker skelettet och hyn. Gult har en positiv effekt på melankoli och lindrar stress, trötthet och okoncentration. Gult stärker musklerna och stramar upp påsig hy.
Blått har en lugnande och avslappnande effekt som kan hjälpa till att lindra menstruations-
smärtor, halsont och ögoninflammation. Blå påverkar även funktionen hos talgkörtel.
Rött förbättrar blodcirkulationen, värmer och livar upp musklerna, stimulerar matsmältningen. Rött motverkar depression och mental oförmåga.

>> Startsida